vineri, 10 iunie 2011

Sparanghel cu bacon

 

Un aperitiv delicios. Mi-a iesit un pic cam sarat si deaceea a mers de minune langa o bere pe masa:D. Trebuie neaparat gustat baconul inainte de a adauga sare peste el. Este deja sarat si probabil nu ar mai trebui sare.



INGREDIENTE:
15 bucati sparanghel verde
15 felii bacon
15g unt
1/5 lingurita zahar
1 felie de lamaie
ulei de masline
piper
sare.





Curatam sparanghelul si il spalam bine. Il punem apoi la fiert in apa clocotita maxim 3-4 minute impreuna cu zaharul, untul si felia de lamaie.
Dupa ce il scoatem din oala, il lasam un pic sa se raceasca apoi invelim fiecare bucata intr-o feliuta de bacon.
Asezam in tava si piperam. Cine mai doreste si sare, poate adauga un pic.
Stropim cu ulei de masline si dam in cuptorul preincalzit la 200C pana se rumeneste asa cum dorim.
Noua ne-a placut tare mult! Absolut delicios! Daca gasiti sparanghel in piata, sa nu-l ocoliti!




8 comentarii:

Dulcegarii culinare spunea...

Hihi... sa tot am o zi frumoasa azi.. am papat la zazu sparanghel, acum tura doua la tine... demential arata !! ador combinatia cu bacon !! o zi faina

pansy spunea...

arata grozav ! imi inchipui ce succes au avut !

Dulcegarii culinare spunea...

Am venit sa mai pap la tine o portie de sparanghel si bacon.. tare bun e ! pupici

pansy spunea...

Iulia,premii virtuale simpatice te asteapta la mine pe blog

Anonim spunea...

Thank you for another essential article. Where else could anyone get that kind of information in such a complete way of writing? I have a presentation incoming week, and I am on the lookout for such information.


Web Hosting | Web Design

Culinara spunea...

Am facut aseara reteta. E super!

Table spunea...

yummyy ! arata delicios ! :D

Iulia spunea...

:) Delicios a mai fost sparanghelul asta! Imi pare rau ca nu l-am incercat mai devreme!
Ma bucur ca v-a placut si va servesc cu mare drag pe toti cu cate o portie!