marți, 22 februarie 2011

Mancare de pui si legume


Va ofer cu toata dragostea o mancarica simpla dar excelenta! Poate fi servita alaturi de orice fel de muraturi...dupa preferinta.

Ingrediente:
3 pulpe de pui
3 morcovi
1 ceapa
1 ardei gras
7-8 cartofi
1 conserva mazare
2 linguri pasta de tomate
1/2 pahar vin
patrunjel verde
sare, piper
cimbru
verdeturi a la Provence.


Curatam si spalam carnea bine, apoi o prajim in ulei incins. Spre final, adaugam vinul si lasam sa se evapore.
Dupa ce pulpele de pui sunt gata, le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absoarbe surplusul de ulei.
Intre timp, taiem ceapa marunt, morcovii rondele, iar ardeiul si cartofii cubulete. Desfacem si cutia de mazare, spalam boabele apoi le lasam la scurs.
Incepem operatiunea :D prin calirea cepei in putin ulei apoi continuam prin adaugarea cartofilor, morcovilor si ardeiului. Turnam apa cat sa acopere legumele si le lasam pe foc mediu la fiert. Amestecam din cand in cand.


Cand sunt aproape gata adaugam pasta de tomate, mazarea si carnea prajita. Amestecam bine si le mai lasam impreuna 10-15 minute.
Condimentam, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si luam vasul de pe foc.
Va urez pofta buna!


2 comentarii:

Claudia Mic spunea...

Mmmmmm!Ador mazarea!

Iulia spunea...

Si noua ne place tare mult!