luni, 24 ianuarie 2011

Mancarica de cartofi cu afumatura

Cum va spuneam despre afumatura primita de acasa :D ... iata ce am mai facut cu ea...o mancarica simpla pe care toata lumea o face si toti stim cat de buna este!


Ingrediente:
800g cartofi
400-500g afumatura
1 ceapa
2-3 linguri pasta de tomate
3 frunze de dafin
cimbru
ulei
sare, piper
patrunjel verde.



Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem marunt si o calim in putin ulei impreuna cu afumatura taiata si ea in bucatele mici. Adaugam cartofii taiati cubulete si adaugam apa cat sa-i acopere.
Condimentam cu frunzele de dafin, cimbru, sare si piper. Punem si cele 2-3 linguri pasta de tomate si invartim in mancarica din cand in cand, lasand sa fiarba pe foc mediu pana cand e totul gata.
La sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Servim alaturi de castraveti murati sau orice alte muraturi avem prin casa.



4 comentarii:

Carmen spunea...

Ce bine arata si ce buna e! Gand la gand, si noi tot asta am gatit in weekend :) Ce mai faci cu afumatura, ca sa vdm daca continuam la sincron? :))

Iulia spunea...

:) Ma gandeam si la un bors cu fasole si afumatura:D. Ce zici? Ne bagam?:D

Carmen spunea...

am reusit sa postez mancarica azi :)
si eu ma gandeam la fasole, dar ciorba :))

Iulia spunea...

:))S-a dus sincronul:))