duminică, 18 ianuarie 2009

Mancarica de ciuperci cu piept de pui


Ingrediente:
1 kg ciuperci,
2 piepti de pui,
4 rosii, rosii in sos sau pur si simplu pasta de tomate,
300 g smantana,
2 cepe medii,
5 catei de usturoi,
patrunjel,
marar,
condimente dupa gust .





Preparare:

-Se curata si se fierb ciupercile in apa cu sare, circa 20 de minute, dupa care se scurg.
-In paralel, carnea de piept de pui taiata cubulete se prajeste in unt sau ulei, adaugandu-se, daca este nevoie, si o ceasca de apa calda - pentru a nu deveni uscat.
-La prajit se pot aduga condimente.
-Dupa ce pietul este gata, se scurge si el de ulei.
-Separat, intr-o cratita mai mare, se calesc in unt sau ulei cele 2 cepe taiate fin, pana se rumenesc putin.
-Se adauga ciupercile si carnea, se prajesc impreuna 5 minute, iar apoi se adauga sosul de rosii (rosiile taiate fin sau date prin robot) si se lasa la fiert cam 20 - 25 de minute.
-Apoi se adauga smantana, usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate, piper si sare dupa gust.
-Se mai fierb impreuna 5 minute.

Niciun comentariu: