miercuri, 23 martie 2011

Crutoane



Aromate si crocante, crutoanele sunt excelente alaturi de supe creme si salate. Ce sunt crutoanele? Sunt bucati de paine unse cu unt, rumenite in cuptor sau de ce nu, in tigaie.

Ingrediente:
paine alba(toast)
unt(optional: usturoi, sare etc.)






Taiem marginile fiecarei felii de paine, apoi cu un cutit taiem cubulete sau cine doreste, poate taia diverse forme.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la 180C pana se rumenesc frumos. Dupa ce le scoatem punem deasupra fiecarei forme cate un pic de unt ca sa se topeasca. Optional puteti adauga sare sau usturoi pisat.
Se adauga in supele crema sau salate numai inainte de a fi servite!




8 comentarii:

Poppy spunea...

Cu putin usturoi si rozmarin tocat merg minunat! Si cand sunt asa, crocante iti vine sa le mananci goale :) Buna ideea cu "diverse forme" nu m-am gandit la asta, eu cubulete am facut dintotdeauna :)

Iulia spunea...

Poppy intr-adevar cred ca e delicioasa combinatia asta. Nici eu nu m-am putut abtine azi dupa ce le-am scos din cuptor:D.
Varianta cu diverse forme cred ca merge de minune la invitati sau la copii:).

Explora Cuisine spunea...

Merge perfect langa salata mea Caesar :) simplu si de efect, multumesc de idee!

diana g spunea...

super fain arata
te invit si pe la mine la o ciorbica

Paradis spunea...

Minunata reteta.Iubesc crutoanele :).O saptamina frumoasa!

Iulia spunea...

Cu mare, mare placere! Va pup fetelor si bineinteles o sa va intorc vizita:D!

maya spunea...

Si eu am facut zilele trecute multe supe,printre care si una de rosii.Le ador pe toate :D
Foarte bine arata supica ta,iar crutoanele sînt superbe!

Iulia spunea...

Maya, iti multumesc pentru comentariul tau! M-a bucurat tare mult vizita ta!
Te pupic cu mare drag!